Kaikki uutiset

Olen Pankkilainen

Muistan lapsuudessani käyneeni toisinaan pankissa. Pankki kuulosti jo sanana yrittäjäperheen lapselle pelottavalta ja isolta, ja siltä se näyttikin, kun katselin korkealle pilviin asti kohoavaa rakennusta ja sen seinästä avautuvia kaksoisovia, joista astelimme suureen saliin.

Kaikkialla oli kiiltävää, kaikuvaa ja siistiä. Asiakaskunta oli monenlaista. Oli tavan tallaajaa tuulipuvuissaan, reissuun lähtijää laukkuineen ja niitä, jotka olivat kammanneet tukkansa vähän paremmin tullessaan lainaneuvotteluun. Henkilökunnan erotti selvästi. Istuessani penkillä, puristaen nyrkissäni hula-hula barbiani, tunsin sykkeeni nousevan kun bleiseriin sonnustautunut aulaemäntä tuli kysymään vanhemmiltani, millä asialla he ovat liikkeellä.

Nykypäivänä työskentelen itse pankissa. Totta puhuen, en ollut enemmin itseäni koskaan pankkilaiseksi ajatellut. En edes villeimmissä unelmissani, ja vaihtelevissa toiveammateissani. Matematiikka vähän reistaili koulussa ja suorat housut eivät ole olleet ne, mitkä kiljuen ostan ale myynneistä hyvänä löytönä. Kuitenkin, joku sellainen paikalleen loksahtava palanen löytyi, joka yhdisti minut nykyiseen ammattiini. Ylpeyden tunteita työpaikkaani kohtaan minussa herättää Osuuspankin suomalaisuus, sekä simppeli, mutta erittäin toimiva arvomaailma. Ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen ovat ne arvot, jotka edellä olemme menneet aina ja jotka edellä ehdottomasti menemme nyt 01.04 jälkeen, kun muutuimme asiakkaidemme omistamaksi pankiksi.

Toivottavasti nämä arvot näkyvät joka ikinen päivä asiakkaillemme. Emme tahdo olla kolea, tunteeton ja pelottava ympäristö tulevaisuuden omistajillemme. Sen sijaan voimme olla lämmin, vastaanottava ja yksilöllinen pankki, josta sinä asiakkaamme aivan pian omistat palasen.

Näin keväisiin terveisiin ja mukaviin kohtaamisiin paketoin ensimmäisen tekstini pankkielämästä. Jatkossakin koitan toimia ikkunana kassaneidin elämään ja siihen mitä milloinkin pankissamme tapahtuu ja mikä kohahduttaa meitä kaikkia, riippumatta siitä, kummalla puolella tiskiä seisoo.

Riina Kruut, OP Helsinki, Mikonkatu